Mors dag present

3 mors dag presenter alla mammor kommer älska

Fira mamma med en avkopplande upplevelse i mors dag present. Mors dag närmar sig och firas den sista söndagen i maj. I år tycker vi att du ska skippa presenten och ge bort en upplevelse istället. Förutom våra tre tips varje mamma kommer älska berättar vi om fördelarna att bjuda mamma på ett SPA du kan göra hemma.

Vill du skämma bort mamma, få henne att må bättre och förbättra hälsan? Då har vi tipsen för dig!Följ med så berättar vi mer.

Mors dag present

Det är många som undrar vad de ska handla till mamma på mors dag. Du är kanske en av dem som känner dig osäker på vad som är en bra mors dag present. Egentligen finns det inte rätt och fel och vi är övertygade att din mamma blir glad över vad som helst. Det är trots allt tanken som räknas!

Men om du känner dig osäker på vad du borde köpa i mors dag present ska vi inte lämna dig i sticket. Vi har förberett tre förslag vi lovar din mamma kommer älska. Det bästa av allt är att hon kommer må bra av dem också!

Vi kommer strax berätta om våra tips. Men innan vi går in på det tänkte vi dock komma med lite allmänna presentråd du kan ha med dig i framtiden när du handlar en present till mamma.

Presenttips

Något vi har märkt är att allt fler personer upskatter en upplevelse mer istället för en fysisk preset. Vi lever i en värld som fokuserar mycket på det fysiska speciellt när det kommer till presenter. Det räcker att tänka tillbaka till julklappshetsen som går av stapeln varje december. Eller gå in på Tradera eller Blocket för att se hur mycket som säljs efter julafton för att förstå mängden pengar som läggs på fysiska presenter personer inte vill ha. Allt det här samtidigt som vi köper på oss mer och mer grejer själva.

Många av oss äger ett överflöd av saker som egentligen inte gör oss mycket lyckligare eller att vi mår bättre. Tvärtom mår många sämre!

Men många har fått upp ögonen att det vi ofta saknar är tid snarare än ägodelar. Du kanske känner igen dig. Har du tid att lägga på dig själv, din hälsa, att vara närvarande och framförallt att må bra? Chansen är stor att du inte har det. Det samma gäller oss alla inklusive din mamma.

Den goda nyheten är att allt fler börjar få upp ögonen för allt det här. I presentväg bäddar det för att ge bort upplevelser istället för fysiska presenter. Dessutom tickar ofta en upplevelse i de flesta boxar för vad som är en bra och uppskattad present. En upplevelse uppfattas ofta som:

 • Mer personlig – Speciellt om ni gör något tillsammans
 • Överraskande – De flesta förväntar sig snarare en fysisk present
 • Omtänksam – Krävs ofta mer eftertanke
 • Miljövänlig – Tär inte lika mycket på omgivningen och miljön

Att ge bort en upplevelse där personen kommer må bättre har även det ökat i popularitet. Det här har vi märkt på personer som besöker oss på Axelsons SPA. Det är även av den anledningen vi har skrivit den här artikeln. Vill du ge bort en upplevelse i mors dag present som skämmer bort din mamma och får henne att må bättre kommer här våra tips på helt säkra och älskade mors dag presenter.

Mors dag present upplevelse

Ge bort en upplevelse på mors dag

Förutom alla fördelar med att ge bort en upplevelse som du läste om ovan kan alla våra tips hjälpa din mamma att:

 • Förbättra hälsan
 • Förbättra välmåendet
 • Skämma bort henne
 • Skänka välbehövlig vardagslyx och avkoppling

Det bästa av allt är att alla behöver lite avkoppling ibland och du kan aldrig förbättra hälsan och ditt välmående “för mycket”. Det gör att våra presenttips passar alla!

3 mors dag present tips

Mors dag present upplevelse Massage

1. Massage

En massage är aldrig fel och alla mår bra av dem.Varför inte ge bort en massage i morsdags present? Förutom att hon kanske arbetar hårt och förtjänar lite avkoppling har massage en mängd andra hälsofördelar. Vi ska inte lista alla fördelar (det blir för många) men några måste vi få med. Det är bevisat att massage hjälper till mot stress, ångest och får dig att koppla av. Åkommor som du och alla andra i vårt samhälle säkert känner igen. Det är därför vi valde att lägga massage som mors dag present högst upp! Det är den perfekta presenten i en tid då alltfler känner oro och stress varje dag.

Bor mamma i eller runt Stockholm eller Malmö kan vi tipsa om att gå en massage hos oss! Vi har en mängd olika behandlingar du kan ge bort, t.ex:

Du kan läsa mer om våra massagebehandlingar och andra behandlingar på vår behandlingssida.

Mors dag present upplevelse Fotvård

2. Fotvård

Ifall mamma har trötta fötter kan en fotvårds behandling vara den bästa presenten hon kommer få.  Det är att lova mycket men vi är övertygade att hon kommer må mycket bättre efter en fotbehandling. Speciellt om hon har ett slitsamt jobb, jobbar stående eller börjar bli äldre. Tyvärr är det så att många missar att ta hand om sina fötter. Kom ihåg att de skall bära dig hela livet så de förtjänar att pysslas om!

På Axelsons SPA erbjuder vi både vanlig fotvård med fotbad, peeling, filning, nagelvård och massage men även medicinsk fotvård som inte bara hjälper trötta fötter utan kan hjälpa med många vanliga åkommor. Ju äldre du blir desto viktigare är det att ta hand om fötterna speciellt när miltalen samlat på sig.

Mors dag present upplevelse SPA

3. Spa-paket

En populär och väldigt uppskattad present till mamma kan vara att gå på SPA tillsammans. Förutom att ni får lite kvalitetstid tillsammans kommer båda att få lite välbehövd avkoppling samtidigt som ni kommer bort från den gråa vardagen.

Axelsons Spakur är en av våra mest populära behandlingar som kan bokas som en duo-behandling. Den hittar du på både vårt SPA i Stockholm och i Malmö.

present till mors dag

Andra morsdag presenter

Om inget av tipsen ovan riktigt passar finns det såklart andra morsdag presenter som kan lämpa sig bättre. Några exempel på populära behandlingar hos oss är:

 • Hudvårds behandlingar
 • Ansiktsbehandlingar
 • Kroppspeeling
 • Kroppsinpackning

Som du ser finns det mycket du kan välja på. Kanske för mycket, vilket leder oss till…

Har du svårt att välja?

Varför inte låta mamma välja sin behandling själv? Om du känner dig lite osäker på vad du ska ge i mors dag present är ett bra tips att ge bort ett presentkort i en fin förpackning till mamma. Då har hon möjlighet att välja mellan alla våra behandlingar och produkter och själv välja det som passar henne bäst.

Vi säljer presentkort både på plats i Stockholm och Malmö om du vill ha ett fint fysiskt presentkort. Du kan även handla de här på sidan online och få dem digitalt.

Andra morsdag present tips

Ifall en upplevelse inte är för din mamma kan du fortfarande skämma bort henne med lite lyxiga produkter, egentid och skön avkoppling på mors dag. Hos oss hittar du presenter till mamma för alla tillfällen och som passar perfekt som mors dag present.

Lyxiga produkter att ge mamma på mors dag:

 • Handkräm
 • Duschkräm
 • Hudlotion

Känner du dig osäker på vad du ska köpa, kom in till oss så hjälper vi någon av våra duktiga terapeuter att hitta precis rätt produkt. Eller så kan du spana in vår nya webbshop där du hittar massa med bra presenter till mamma.

Mors dag present göra själv

Gör det hemma

Om du inte kan ta dig till oss på Axelsons SPA i Stockholm eller vårt SPA i Malmö kan du såklart bjuda mamma på ett SPA närmare dig eller ännu bättre bjuda hem mamma på ett hemmagjort SPA.

Fördelarna är många! Det är både prisvärt och väldigt uppskattat. Chansen är dessutom stor att du redan har redan mycket av det som behövs hemma. Dessutom spenderar du kvalitétstid med henne samtidigt som du skämmer bort henne lite extra på hennes dag.

Här nedan hittar du inspiration och tips om vad du lätt kan göra hemma om du vill bjuda mamma på ett hemmagjort SPA i en mysig mors dag present:

 • Hemmagjord ansiktsmask
 • Fotbad hemma
 • Bli av med påsar under ögonen

Det är både en omtänksam och väldigt uppskattad present där ni spenderar tid med varandra.

Morsdag

Om Mors dag

Mors dag firas i många länder världen över men på olika datum. I Sverige är denna dag en högtid som firas varje år den sista söndagen i maj. Egentligen är mors dag ingen allmän flaggdag med det är det vanligt att se flaggorna vifta den sista söndagen i maj.

Mors dag är en högtid då barn i alla åldrar firar och hedrar sina mödrar, ett sätt att säga: tack mamma!

Mödrar över hela världen har firats på mors dag i mer än 100 år. Dagen uppkom 1908 i Philadelphia när en kvinna vid namn Ann Jervis ville hedra sin mamma efter att hon gått bort. Efter det har Mors dag spridit sig och firas nu i stora delar av världen. I Sverige firades den för första gången 1909 firades mors dag. Mors dag är en uppmärksammad dag och ofta mycket uppskattad av alla mödrar. Det är också ett bra tillfälle att säga tack, visa uppskattning och uppmärksamma sin mamma.

Referenser

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1071543/