vitamin c serum

Vitamin-C serum – Använd C-vitamin serum bäst i test!

Vitamin C är känt för att vara ett ämne som kan slåss mot de fria radikalerna och samtidigt skydda din hud under dagen. Det här är anledningen till att många använder sig av C-vitamin serum för att motverka rynkor, behandla pigmentering och ge huden en frisk ton.

C-vitamin är en antioxidant som du kan få i dig via din kost men också med serum och krämer. Det finns en rad olika produkter för att behandla rynkor och pigmentering och du bör välja c-vitamin serum bäst i test som får höga betyg av användare.

varför använda Vitamin C serum

Varför ska du använda Vitamin-C serum?

Varför är det så viktigt med C-vitamin för huden? C-vitaminet är en del av kroppens kollagenproduktion. Det är en naturlig antioxidant som får stor betydelse för att cellerna ska kunna förnyas. Med nya celler blir det ny hud som mår bra och ser slät och hälsosam ut.

Det är särskilt i det understa och mittersta hudlagret som det behövs antioxidanter för att cellförnyelsen ska fungera som tänkt. När du använder ett c-vitamin serum kommer du att stärka kollagenprocessen och det är viktigt både för hur din hud mår och hur den ser ut.

Vitamin-C serum har också visat sig kunna jämna ut hudens ton. Samtidigt ger serumet en skyddande effekt mot solens skadliga UV-strålar. Det är klart att det är viktigt att du även får i dig detta vitamin med din kost, men krämer som tillför mer gör också skillnad. Det finns studier som visar att kräm med C-vitamin kan verka bromsande på hudens åldrande.

två serum bäst i test

Två C-vitamin serum bäst i test

Låt oss ta en titt på två mycket bra C-vitamin serum bäst i test av användare som du kan välja för att ta hand om din hud.

15.0 Vitamin C Booster

Namnet 15.0 kommer från det C-vitamin-innehåll som finns i detta populära serum. Detta serum kommer med 15% C-vitamin i en doseringspåse. Doseringspåsen kommer att aktiveras då den blandas i boostern. Snacka om smart hudvård! 

På grund av den unika sammansättningen och interaktionen mellan doseringspåse och booster är det här ett serum som är verksamt under 1 månads tid. Du får en mängd som är precis till för en månad.

Unika egenskaper:

 • Korrigerar mörka fläckar
 • Kan jämna ut hudtonen
 • Kan ge lyster till livlös hud
 • Tillför effektivt C-vitamin

Läs mer: Skin regimen 15.0 Vitamin C Booster.

Vem bör använda detta C-vitamin serum?

Om du vill behandla rynkor och pigmentfläckar kan du testa detta serum. Det är särskilt effektivt och ett bra val för dig som behöver behandla och förebygga hud som åldras.

C25 Cream – C-vitamin serum bäst i test med flera vitaminer

C-vitamin är inte det enda vitamin som din hud behöver för att må bra. C25 Cream är ett supersmart c-vitamin serum som angriper hudens åldrande från flera vinklar. Det här är ett c-vitamin serum bäst i test vad gäller de resultat du får i form av lyster.

Utöver C-vitamin innehåller detta serum A-vitamin som kan förhindra tecken på åldrande och hyperpigmentering. Vitamin B5 hjälper till att hålla huden fuktig och elastisk. Vitamin E är ytterligare en antioxidant som kan hjälpa huden att bromsa i sitt åldrande. Dessutom finns det polyfenoler i krämen och dessa jobbar mot fria radikaler och fungerar som ett skydd för hudens kollagen.

Unika egenskaper:

 • Hög halt stabiliserat C-vitamin
 • Skyddar mot luftföroreningar
 • Skydd mot solens strålar
 • Motverkar rynkor
 • Motverkar fläckar

Vem bör använda detta C-vitamin serum?

Om du vill få ett gott skydd för din hud och samtidigt motverka uppkomsten av fläckar och rynkor är det här ett bra val. Det här är ett serum som är gjort för att hålla rynkor och fläckar i schack samt begränsa uppkomsten. Missa dock inte att du ska applicera ett solskydd ovanpå detta serum för att få full effekt.

fördelar med cvitamin serum

Viktiga fördelar med Vitamin-C serum

Det finns många fina fördelar med att använda ett Vitamin-C serum dagligen. Du kan applicera det på kvällen innan du lägger på din nattkräm och faktiskt också på morgonen innan du använder din dagkräm om du vill det.

Några viktiga fördelar att vara medveten om är:

 • C-vitamin serum ger din huds cellförnyelse en boost.
 • Med serum som innehåller vitamin C kan du också uppleva att din hud får mer spänst och att den blir jämnare.
 • C-vitamin kan bidra till att pigmentfläckar mattas av och syns mindre.
 • Serum med C vitamin kan behandla skada hud och minska på rynkor och linjer till följd av detta.

kampen mot de fria radikalerna

Kampen mot de fria radikalerna

Det pratas ju en hel del om de fria radikalerna som finns i våra kroppar och som kan vara skadliga för vår hud. Det är viktigt att förstå att fria radikaler faktiskt behövs i våra kroppar. De är inte bara farliga. Men samtidigt är det viktigt att nå en balans för att undvika negativa hudförändringar till följd av de fria radikalerna.

De fria radikalerna är i grund och botten molekyler som kan reagera med andra ämnen som finns i vår kropp. Ibland leder reaktionerna till att celler skadas. Skadorna går att motverka med antioxidanter och det är därför som C-vitamin och E-vitamin får så stor betydelse då det handlar om effektiv hudvård.

När är det dags för C-vitaminserum?

Många blir medvetna om antioxidanternas betydelse för huden då det börjar uppstå rynkor och linjer i ansiktet. Det är också därför som det är ganska vanligt att börja se på möjligheten att behandla med serum med C-vitamin i 30-års åldern.

Du kan börja tidigare än så och C-vitamin kan ha en förebyggande effekt. Tänk på att det i likhet med aloe vera kan vara med och läka skadad hud. Om du har vistas en hel dag på stranden och känner att detta har slitit på huden kan det verkligen vara smart att använda ett serum som har antioxidanter även om du just nu inte har några rynkor eller pigmentfläckar.

Förebyggande hudvård är klokt

Vissa saker kan du inte påverka. Om du har gener som innebär att du antagligen kommer att bli ganska rynkig må det vara hänt. Men samtidigt ska du veta att en god hudvårdsrutin har förmågan att skydda din hud.

Du behöver inte få rynkor och linjer till följd av att du sliter på din hud i onödan. Det är här som C-vitaminet kommer in i bilden. Tänk på en sådan sak som att lång vistelse i solen bränner ut det C-vitamin som finns naturlig i din hud. Det betyder att stödet för kollagenprocessen minskar bara av att du har varit ute i solen en lång dag.

Genom att tillföra vitaminet med en kräm under sommarmånader kan du alltså motverka bristen på vitaminet i huden. Med andra ord bör du alltså fundera lite på vad du utsätter din hud för och vilket stöd den behöver. Inte bara på hur gammal du är.

Ett klokt tips är att tänka på det hela lite som att klä huden med rätt kräm. I enlighet med årstid väljer du hudvårdsprodukter som skyddar och vårdar på rätt sätt. Vintern kräver sina krämer men sommaren är inte samma sak som att du kan vara naken. 

Precis som att du en solig sommardag kan välja kläder med tunt tyg kan du använda dig av ett smart serum som ger det perfekta skyddet mot solens strålar i ditt ansikte. Tillsammans med solhatt och solglasögon får du ett skydd som gör att du bara blir frisk och vacker av att vistas i solen.

Hur ska du använda ett C-vitamin serum?

Det beror lite på vilket serum du väljer. Vissa C-vitaminserum är till för att använda varje dag medan andra är till för behandling några gånger i veckan. Det vanligaste är att använda serum med C-vitamin på kvällen. Det kan du göra varje kväll.

Du gör rent din hud med ansiktsvätt och ansiktsvatten. Undvik att torka ut med vanligt vatten. Därefter behandlar du med serum. C-vitamin absorberas fort av huden. Det är ganska vanligt att serum sugs upp snabbt och det särskilt om du först har fuktat huden en aning med ett ansiktsvatten som inte är basiskt som vanligt vatten.

Under sommaren då du vet att du kommer att vistas mer i solen kanske du vill ha en lite intensivare behandling med din C-vitaminkräm. Då kan du välja att grunda med serum även på morgonen.

Hur fort ger C-vitamin kräm verkan?

Faktum är att du kan känna skillnad snabbt när du använder dig av ett serum med vitamin C. Det här vitaminet kan ju till och med användas för effektivare sårläkning. En kräm för sårvård kan ha C-vitamin för att vara effektivare och ge snabbare läkning.

Nu är det förstås viktigt att förstå att det inte kommer att vara så att rynkor och linjer försvinner på en gång. Kanske försvinner de aldrig. Det här beror en hel del på hur djupa de är och hur din livsstil ser ut i övrigt.

Börja med att välja ett C-vitamin serum bäst i test som har fått höga betyg av verkliga användare. Inte bara av enstaka experter som säger sin mening. När du väl börjar med ditt serum ska du ge det hela tid. 

Ta en titt dagligen på hur din hud ser ut. Ta eventuellt en bild första dagen och ta sedan nya bilder med fem dagars mellanrum för att se om du upplever skillnad i lyster och hur linjer och rynkor framstår.

Det kommer att ta omkring 30 dagar för hudceller att förnyas. Därmed är det först efter en månads behandling som du på allvar kan se resultat. Kom ihåg att detta gäller om du använder ditt serum regelbundet. Om du bara gör det då och då kan du inte klaga på produkten om du inte tycker dig se någon skillnad.

Vikten av en riktigt god hudvårdsrutin

Om du vill ta hand om din hud och behandla pigmentfläckar och rynkor är det smart att investera i ett bra C-vitamin serum. Samtidigt bör du vara medveten om hur viktigt det är med en god hudvårdsrutin.

Den här rutinen bör du få in långt innan du upptäcker rynkor och linjer. Faktum är att förebyggande hudvård i yngre ålder kan göra stor skillnad när huden börjar åldras. Detta helt enkelt för att du är van vid att ta hand om din hud.

Du kommer givetvis att få byta ut produkter för att alltid ge din hud ett korrekt stöd. Men just det att du är van vid att ge din hud några minuter på morgonen och kvällen kan vara det som gör att den ser så fräsch och hälsosam ut.

Lär dig mer om hur du kan ta hand om din hud med C-vitamin kräm och andra produkter. Boka eventuellt in en tid hos en hudterapeut för att analysera din hud. Det gör det lättare att hitta rätt produkter och att förstå hur du ska ta hand om huden.

Utöver bra C-vitamin kräm behövs en bra livsstil

Vi ska inte glömma bort att hudens hälsa och din allmänna hälsa hänger ihop. Det är verkligen smart att vårda huden med ett effektivt C-vitamin serum men det kan krävas mer än så för att se riktigt goda resultat av hudvården.

Lär dig mer om hur din livsstil påverkar din hudhälsa. Saker som vad du äter och hur mycket du rör på dig kan få betydelse för hur din hud ser ut. Regelbunden träning kan ha stor effekt på din hud. Om du kombinerar en god livsstil med din hudvårdsrutin är chansen till goda resultat från krämer mycket större.